שאלות "ניסוח מחדש" Restatements הן שאלות ייחודיות לבחינה. על פי המרכז הארצי, מטרת שאלות אלה היא לבדוק את היכולת להבין משפטים באנגלית. זאת, באמצעות זיהוי משפטים מורכבים בעלי משמעות זהה, המנוסחים במילים אחרות.
מספר השאלות
אמירנט - במבחן אמירנט יש 2 פרקים של "ניסוח מחדש" שבכל פרק מופיעות 3 שאלות (סה"כ 6 שאלות ניסוח מחדש). הזמן שמוקצה לכל פרק הינו 6 דקות (ממוצע של 2 דקות לשאלה)
פסיכומטרי – סט שאלות "ניסוח מחדש" הוא סט השאלות השני בכל פרק. בכל פרק מופיעות 4 שאלות, המסודרות בסדר קושי עולה, מהקלה ביותר עד לקשה ביותר.
מבחן אמיר – סט שאלות "ניסוח מחדש" הוא סט השאלות השני בכל פרק. בכל פרק מופיעות 4 עד 7 שאלות, המסודרות בסדר קושי עולה, מהקלה ביותר עד לקשה ביותר.
מבחן אמירם - סט שאלות "ניסוח מחדש" הוא בדרך כלל סט השאלות השלישי במבחן, והוא מכיל בין 4 ל-7 שאלות. מספר השאלות ורמת הקושי שלהן משתנה מנבחן לנבחן. זאת, מכיוון שמבחן אמירם הוא מבחן "אדפטיבי" המשתנה בהתאם לתשובות הנבחן.
הוראות
להלן ההוראות המופיעות בפתיחת הסט:
This part consists of several sentences, each followed by four possible ways of restating the main idea of that sentence in different words. For each question, choose the one restatement which best expresses the meaning of the original sentence.
ובעברית (התרגום לעברית אינו מופיע בבחינה):
חלק זה מכיל מספר משפטים. לאחר כל משפט תופענה ארבע אפשרויות לנסח מחדש את הרעיון העיקרי של אותו משפט במילים אחרות. בכל שאלה, עליכם לבחור מתוך ארבע האפשרויות באפשרות המבטאת בצורה הטובה ביותר את המשמעות של המשפט המקורי.
דוגמא
לפי שאלה שפרסם המרכז הארצי:
Macular degeneration is the leading cause of adult blindness.
(1) Adult blindness is most commonly caused by macular degeneration.
(2) Adult blindness sometimes leads to macular degeneration.
(3) Macular degeneration is a chronic disease causing adult blindness.
(4) Macular degeneration is thought to be cause of adult blindness.
בשאלות ניסוח מחדש נבדוק תמיד: "מי עשה מה?". כלומר, מי במשפט מבצע את הפעולה? מה גורם למה? בשאלה הזאת Macular degeneration הוא הגורם לעיוורון במבוגרים (adult blindness). גם אם איננו מכירים את הביטוי Macular degeneration אפשר עדיין לפתור את השאלה. לא תמיד נכיר את כל המילים בשאלה וזה בסדר. העיקר הוא להבין שהביטוי הזה הוא הגורם לעיוורון, ולא סתם גורם, אלא הגורם המוביל (leading cause).
תשובה (1): בתשובה זו נמסר ש: עיוורון במבוגרים נגרם לרוב (most commonly) על ידי macular degeneration. המידע תואם בדיוק למידע שבשאלה. זו התשובה הנכונה.
תשובה (2): בתשובה זו נמסר ש: עיוורון במבוגרים לפעמים מוביל ל-macular degeneration. בתשובה זו הסדר התהפך, העיוורון הוא הגורם ל-macular degeneration. התשובה נפסלת. זאת הסיבה שחשוב לשים לב "מי עשה מה?".
תשובה (3): בתשובה זו נמסר ש: macular degeneration היא מחלה כרונית שגורמת לעיוורון במבוגרים. כאן, אנחנו רוצים להדגיש דבר חשוב: אסור להוסיף מידע בתשובות. במשפט השאלה לא נמסר ש-macular degeneration היא מחלה כרונית. כאשר אנו נתקלים במידע נוסף שלא הופיע בשאלה נפסול מייד את התשובה.
תשובה (4): בתשובה זו נמסר ש: macular degeneration נחשבת כגורם לעיוורון במבוגרים. חשוב לשים לב למילה thought (נחשב ל-) המציינת דעה. בשאלה לא אמרו שהיא נחשבת לגורם או שמאמינים שהיא הגורם. בשאלה ציינו עובדה מוחלטת: macular degeneration היא הגורם המוביל. לכן, התשובה נפסלת. בשאלות ניסוח מחדש נבחין בין עובדה ודעה. אם בשאלה מציינים עובדה, נוכל לפסול מייד תשובה המציינת דעה.
תרגום השאלה: ניוון מקולרי הוא הגורם המוביל לעיוורון במבוגרים.
לסיכום: הצגנו 3 טכניקות שיעזרו לנו לפתור שאלות ניסוח מחדש:
קובץ הסברים של המרכז הארצי
המרכז הארצי פרסם קובץ הסברים קצר לגבי פתרון השאלות במבחן אמיר. הקובץ טוב גם למי שניגש למבחן אמירם או לבחינה הפסיכומטרית, מפני ששלוש הבחינות מכילות את אותן השאלות בדיוק.
תרגול שאלות ניסוח מחדש באתר "פטור"
ראשית, אוצר מילים רחב הוא הבסיס להצלחה בסט זה של שאלות. לא נזכיר שוב את יתרונות לימוד אוצר המילים בלומדת המילים באתר.
בנוסף לזה, שימו דגש על לימוד היחידות, Units, העוסקות במילות קישור ובמילות יחס. כל יחידה נפתחת בשיעור קצר עם דוגמה לשאלה, בחלק מהיחידות הדוגמה היא לשאלת ניסוח מחדש. לאחר ההסבר תופיע רשימת המילים החשובות. הכרת המילים תעזור לנו להבין את מבנה המשפט ולפתח את המיומנויות הנדרשות להצלחה בסוג זה של שאלות.
לבסוף, כדאי לפתור את כל המבחנים לדוגמא המופיעים באתר. אין כמו תרגול בתנאי אמת כדי להגיע מוכנים למבחן. במסגרת המבחנים תמצאו הרבה שאלות ניסוח מחדש לתרגול, כולל הסברים מלאים.
לחצו כאן לקריאה על שאלות הבנת הנקרא.